............
-
ГДЕ ИСКАТЬ:   НОВОСТИ И БЛОГИ
Я ИЩУ...
О нас      Контакты      Реклама      Подписка
ОБРАТНАЯ СВЯЗЬ
написать письмо
09/08/2016

Типи візи у США для учасників ворк енд тревел

Різні типи установ - університети, медичні центри, дослідні та культурні установи, музеї, державні агентства і приватні компанії - мають дозволу уряду США спонсорувати іноземців на візу J-1. Віза J-1 надається для навчання, практики, наукової діяльності, викладання і в деяких випадках - для роботи. Наприклад, цей статус дозволить випускникам іноземних медичних училищ пройти практику в лікарні; викладачам - вчитися або навчати в університеті; співробітникам міжнародної компанії - пройти практику в США; співробітникам дитячих установ - взяти участь в певних програмах.

Оформлення візи J-1 схоже з оформленням; візи F-1. Ви не посилати заяву в імміграційну службу. Замість цього офіційний спонсор програми J-1 видає вам "Свідоцтво про зарахування" - форму IAP-66 (аналог форми 1-20, яка видається навчальними закладами).

Вимога проживання за кордоном протягом двох років

Віза J-1 дозволяє іноземним працівникам займатися різноманітною діяльністю в Америці, але вона також може створити великі проблеми: у багатьох випадках статус J-1 вимагає проживання за кордоном протягом двох років. Це означає, що, маючи статус J-1, після закінчення навчання або практики ви повинні покинути США і перебувати в країні постійного проживання протягом двох років. Якщо по програмі для студентів ворк енд тревел 2017 то ви не маєте права змінити статус J-1 на інші статуси в США, звернутися за візами Н і L за кордоном, отримати посвідку на проживання (в більшості випадків), поки ви не виконаєте умову проживання на батьківщині протягом двох років. (Однак протягом цього періоду ви можете звернутися в консульство за наданням візи В, Е, F або М.)

Це робиться для того, щоб ви у вашій країні використовували нові знання і навички, отримані в Америці.

Однак не всі візи J-1 пред'являють таку вимогу. Воно в першу чергу відноситься до:

  • всім випускникам іноземних медичних училищ, які беруть участь в програмі обміну, яка передбачає лікування пацієнтів;
  • особам, які мають знання та навички, в яких їх держави відчувають дефіцит (уряд США склало список подібних навичок);
  • особам, які беруть участь в програмі, яка фінансувалася урядом США або урядом іноземної держави.

Вимога проживання за кордоном протягом двох років не належить до осіб, спонсорує на програму J-1 приватним підприємством (ця програма не повинна включати фактори, зазначені вище).

Перебуваючи в США з візою J-1, яка зобов'язує вас проживати на батьківщині протягом двох років, ви можете спробувати звернутися за звільненням, яке надається урядом США. Однак отримати його дуже складно. Звільнення повинно бути виправдане однією з наступних причин:

  1. державне агентство запитує звільнення, так як зацікавлене в вас як у майбутнє співробітника;
  2. ваше перебування на батьківщині протягом двох років може спричинити великі проблеми для громадянина або постійного жителя США;
  3. ваш уряд не заперечує проти вашого перебування в США, що має бути зазначено в офіційному листі (до лікарів це не відноситься);
  4. ви будете зазнавати переслідувань після повернення на батьківщину.

Звільнення повинно бути схвалено Інформаційним агентством США (U.S. Information Agency), що є відділом Державного департаменту, який керує програмою J-1, і імміграційною службою.

Про те, чи потребує ваша віза J-1 проживання на батьківщині протягом двох років після завершення навчання, ви дізнаєтеся у співробітника вашого спонсора, який безпосередньо займається програмами обміну J-1. Однак навіть в рамках однієї програми у одного і того ж спонсора до громадян однієї країни ця умова відноситься, а до громадян іншої - немає. Це залежить від того, чи включена ваша практика в "список навичок", необхідних вашій країні, який ми згадували раніше. Навіть співробітник спонсора, відповідальний за проведення програм J-1, не завжди може відповісти на це питання.

Тому до звернення за візою J-1 ви можете дізнатися у співробітника консульства про те, чи поширюється на вас це правило. На візі J-1 та копії анкети LAP-66 вказується, чи повинен заявник повернутися на батьківщину мінімум на два роки чи ні. Ви можете орієнтуватися на відповідь співробітника консульства, але тільки Інформаційне агентство США точно визначає, чи зобов'язані ви виконати цю вимогу, а імміграційна служба виносить офіційне рішення.

Всю інформацію з цього питання ваш спонсор може дізнатися в Інформаційному агентстві США в Вашингтоні по телефону (202) 619-4700, де його (її) з'єднають з офісом програм обміну J-1 (J-1 Exchange Visitor Program Services office). За номером програми J-1 і вашому громадянства визначать, чи повинні ви повернутися на батьківщину мінімум на два роки чи ні. Якщо вам дадуть відповідь, що ви не повинні виконувати цю умову, попросіть письмове підтвердження цього.

Якщо все ж на вас поширюється ця вимога і якщо це порушує ваші плани працювати в США з іншим статусом або іммігрувати, тоді вам краще не звертатися за візою J-1.

Ви можете звернутися і за іншими видами віз, наприклад за візою Н-1В для фахівців (глава 4). Практиканти мають право на візу Н-3 (глава 9) або навіть на візу L або Е, якщо вони проходять практику в американському дочірньому офісі материнської компанії, яка знаходиться в країні їх постійного проживання (глави 2 і 3). Ви також можете звернутися за отриманням візи В-1, якщо ви не будете працевлаштовані (і відповідно отримувати зарплату) в США і якщо ваша практика буде короткою і необхідна вашому іноземному роботодавцю. Крім того, вам можуть бути надані студентські візи F-1 і М-1.

Статуси Р-2 і Р-3 надаються працівникам культури. Деякі спонсори можуть звернутися за отриманням візи Q для творчих працівників, які приїжджають по обміну.

Іноземні лікарі можуть отримати статус Н-1В для дослідницької роботи або викладання, якщо вони не будуть безпосередньо лікувати пацієнтів (глава 4). Візи 0-1 надаються відомим бізнесменам, діячам культури і мистецтва, науки і педагогіки (глава 6). Ви також можете порівняно швидко отримати певні види Грін Карти.

Пам'ятайте: багато візи J-1 не вимагають проживання на батьківщині протягом двох років. Не панікуйте завчасно: дізнайтеся, чи стосується ця умова до вашій програмі чи ні.

НОВОСТИ
Роспотребнадзор по Марий Эл: как спастись от гепатита А
Настойка боярышника в Марий Эл "догонит" водку по цене
Против участившихся случаев обмана граждан в Марий Эл стартовала акция МВД "Не дай себя обмануть!"
Лжесотрудницы соцслужбы в Марий Эл украли у пенсионерки 45 тысяч рублей
В Марий Эл с рабочим визитом прибыл полпред Президента РФ
Copyright: ООО "Волжские вести"     
18+
Написать письмо      Контакты
Пользовательское соглашение
Дизайн и разработка: Студия "Green Art"
НА САЙТЕ:
Новости
Объявления
Форум
Афиша
Справочник
 
Блоги
Опросы
Вопросы-ответы
Фотоальбомы
Транспорт
В СЕТИ:
ВКонтакте
Facebook
Twitter
Youtube
RSS
Яндекс.Метрика